Primera edició

Tecnologies de la informació i la comunicació

La primera edició del Programa Generació d’Idees…

  • Va comptar amb la participació de vint grups formats per investigadors de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
  • Entre els diferents projectes presentats, hi havia una gran varietat d’idees, que anaven des d’aplicacions mòbils per facilitar la conducció o l’intercanvi d’informació, fins a dispositius per millorar la seguretat i les condicions de vida de la tercera edat o mini-hivernacles adaptables a l’estètica i l’espai de la llar, entre d’altres.
  • D’entre tots els projectes que van participar s’han constituït tres empreses: Ad on Demand, Maxfactory i Knowxel.
  • El projecte Ads on Demand, dels investigadors Marco Pedersoli, Pep Gonfaus, Jordi Gonzalez i Xavier Roca, va ser el guanyador del concurs.
  • El segon premi el va obtenir el projecte Knowxel, una plataforma “crowdsourcing” basada en dispositius mòbils orientada a potenciar la comunicació entre clientes i usuaris, desenvolupada pels investigadors Ariel Amato, Felipe Lumbreras i Angel Sappa. I el tercer premi va ser per Amblife, dels investigadors Edén Corrales, Jordi Marín i Mónica Ramírez, que es basava en la creació d’un sistema per detectar automàticament caigudes.