Presentació

El Programa Generació d’Idees, contribueix a fomentar l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a modelar les idees dels investigadors i doctorands de tots els àmbits científics. Enguany el Programa de Generació d’Idees s’organitza conjuntament entre el Parc de Recerca UAB i la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental.

El programa combina la formació teòrica i pràctica per tal que els investigadors coneguin com transferir la seva tecnologia a la societat a partir d’una idea basada en la recerca que desenvolupen. A més a més, la formació que ofereix el curs pot ser de gran utilitat per a aquells investigadors que vulguin presentar-se a les convocatòries de projectes competitius de l’Horitzó 2020 i necessitin presentar un pla de negoci.

Enguany el programa es centra en la generació d’idees en l’àmbit de la Salut Mental i el benestar emocional, fomentant projectes enfocats tant a millorar el diagnòstic, tractament i maneig dels trastorns mentals, com a la promoció del benestar emocional de diferents grups poblacionals (nens, ancians, pacients crònics,etc.).

La primera part del programa consisteix en diferents sessions creatives i de cocreació per generar idees i donar-les-hi forma. Un cop definida la idea, professionals del sector amb experiència en la creació i gestió d’empreses formen als participants sobre formes jurídiques, propietat intel·lectual, tècniques de presentació, finançament, etc. perquè aquests adquireixin els coneixements necessaris per a l’elaboració dels plans de negoci.

Per últim, el programa celebra un concurs on els participants presenten el seu projecte davant les diferents institucions i empreses que han patrocinat el programa i experts en valorització d’idees de negoci. D’entre tots els participants, es concedeixen 3 premis.